Feedback
ella
Net als in 2022 kunnen Waalse werkgevers aanspraak maken op de subsidie 'Tremplin 24 mois+'. Maar ze moeten snel zijn. Want de subsidie is beperkt tot de aanwerving van 1.200 werknemers (in voltijds equivalenten (VTE)).
 
Wat houdt de subsidie juist in? De werkgever krijgt een maandelijkse premie van 1.000 EUR gedurende 2 jaren indien hij een Waals langdurige werkzoekende aanwerft.
 
Begunstigde werkgevers
Zo goed als alle werkgevers die een vestigingseenheid in het Franse taalgebied hebben, kunnen de premie krijgen. Bepaalde instellingen, vooral uit de publieke sector, vallen echter uit de boot.
 
Kandidaat-werknemer
De kandidaat-werknemer moet in het Franse taalgebied wonen. Bovendien moet hij minstens 24 maanden ingeschreven zijn bij de FOREM als niet-werkende werkzoekende.
 
Verplichtingen werkgever
De werkgever moet minstens een arbeidsovereenkomst van 24 maanden aan de kandidaat-werknemer geven.
 
Aanvraag
Om de premie te krijgen moet de werkgever een online formulier invullen op de website van de FOREM.
 
Cumulmogelijkheden
De werkgever kan de premie cumuleren met de ‘Impulsion 12 mois+’-steun. Cumul met een vermindering van de patronale socialezekerheidsbijdragen is ook mogelijk.
 
Meer informatie daarover vind je hier.
 
Gevolgen voor de werkgever
Ook in 2023 kunnen Waalse werkgevers aanspraak maken op de subsidie 'Tremplin 24 mois+'. Ze kunnen een maandelijkse premie van 1.000 EUR krijgen gedurende 24 maanden indien ze een Waals langdurige werkzoekende aanwerven.
 
Maar ze moeten snel zijn want de Waalse overheid keert de premie alleen uit voor maximum 1.200 voltijds equivalenten.
Bron:
Waals decreet van 21/12/22 houdende de algemene uitgavenbegroting van het Waalse Gewest voor het begrotingsjaar 2023 (art.233-236)

Oeps,

Onze excuses, er is iets fout gelopen.

Probeert u het later eens opnieuw.

Was deze informatie nuttig voor u?

Ja Nee

Welke van de volgende beschrijft jouw feedback het best?


Jouw feedback

De versie van de browser die U gebruikt is niet optimaal voor deze website. De meeste functies zullen niet goed werken. De versie die u gebruikt wordt ook niet meer ondersteund door Microsoft en hierdoor loopt u security risico’s. Om de veiligheid en privacy van uw data te kunnen blijven garanderen, raden wij aan om zo snel mogelijk naar Internet Explorer 11 te upgraden of de laatste versie van een andere browser te gebruiken.