Feedback
ella
Sinds 31 mei 2021 beschikken werkgevers en hun mandatarissen over een beter systeem voor de aanvraag van single permits voor hun buitenlandse werknemers.
 
Voor de arbeidskaarten (tewerkstellingen van minder dan 90 dagen) moeten ze nog even geduld uitoefenen.
 
1. Vlottere procedure
 
De Belgische overheid ontwikkelde een nieuw elektronisch platform bij 'Working in Belgium'.
 
Werkgevers die buitenlandse (niet-EER) werknemers in België willen tewerkstellen, kunnen met de nieuwe tool vlotter hun aanvragen voor een single permit indienen. Ook mandatarissen van werkgevers, zoals bijvoorbeeld SD Worx, kunnen er gebruik van maken.
 
Via het nieuwe systeem kunnen zij alle nodige documenten en informatie ingeven die vereist zijn voor hun aanvraag.
Ze moeten geen rekening meer houden met de verschillende werkwijzen van de regionale migratiediensten. Het uniek loket zal de aanvragen automatisch naar het bevoegde Gewest doorsturen. 
 
Daarna kunnen de betrokkenen op elk moment van de dag de status van hun aanvraag opvolgen en eventueel bijkomende documenten toevoegen.
 
Tot slot krijgt de aanvrager automatisch een bericht via zijn e-box wanneer zijn aanvraag goedgekeurd is. 
 
2. Uitwisseling van gegevens faciliteren
 
Het platform faciliteert ook de informatiedeling en uitwisseling van gegevens en beslissingen tussen de volgende overheidsdiensten:
  • Dienst Vreemdelingzaken;
  • regionale migratiediensten;
  • diplomatieke posten in het buitenland;
  • gemeentes; en
  • inspectiediensten. 
 
3. En later nog meer
 
Voorlopig kunnen werkgevers en hun mandatarissen alleen single permits van bepaalde duur via 'Working in Belgium' indienen. In een latere fase is het de bedoeling om het platform verder uit te rollen naar arbeidskaarten en single permits voor onbepaalde duur.
 
Op termijn zullen ook Dimona en DMFA-gegevens automatisch via het platform worden opgehaald.
 
Gevolgen voor de werkgever
Sinds 31 mei 2021 beschikken werkgevers en hun mandatarissen over een beter systeem om single permits aan te vragen. Voor de arbeidskaarten zullen ze nog even moeten wachten.
 
Onze collega's van SBS International Employment kunnen u helpen bij de aanvraag van single permits en arbeidskaarten. U kan hen bereiken via taxconsultancy@sdworx.com
Bron:
Welkom op Working in Belgium - Working in Belgium (socialsecurity.be)

Oeps,

Onze excuses, er is iets fout gelopen.

Probeert u het later eens opnieuw.

Was deze informatie nuttig voor u?

Ja Nee

Welke van de volgende beschrijft jouw feedback het best?


Jouw feedback

De versie van de browser die U gebruikt is niet optimaal voor deze website. De meeste functies zullen niet goed werken. De versie die u gebruikt wordt ook niet meer ondersteund door Microsoft en hierdoor loopt u security risico’s. Om de veiligheid en privacy van uw data te kunnen blijven garanderen, raden wij aan om zo snel mogelijk naar Internet Explorer 11 te upgraden of de laatste versie van een andere browser te gebruiken.