Feedback
ella
Ruimer opleidingsaanbod voor vorming van personeel in Brusselse dienstenchequebedrijven
Uit het Belgisch Staatsblad van 04/04/2017
Gepubliceerd op 07/04/2017

Brusselse dienstenchequebedrijven kunnen aanspraak maken op een opleidingsbudget waarmee ze hun werknemers erkende opleidingen kunnen laten volgen. Voor de uitkeringsgerechtigde volledig werklozen en de leefloners die ze aangeworven hebben, krijgen ze een afzonderlijk opleidingsbudget.

 

Dergelijke subsidieringssystemen bestaan al een tijd, maar ze werden sinds de 6de staatshervorming geregionaliseerd. De federale teksten werden door de veschillende Gewesten aangepast, ook door het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest.

 

In Brussel moest de erkende opleiding tot nu toe verband houden met de taken die een dienstenchequewerknemer uitoefenent. Deze regel wordt nu versoepeld. Komen nu ook in aanmerking: de opleidingen die een specialisatie of professionele mobiliteit van de dienstenchequewerknemer nastreven binnen de dienstenchequesector of binnen gelijk welke andere sector.

 

Om de subsidie te verkrijgen moet de onderneming in twee stappen werken:

  • vóór de start van de opleiding, een aanvraag indienen tot goedkeuring van de opleiding , en 
  • een aanvraag tot terugbetaling van de opleidingskosten.

 

Voor deze aanvragen worden nu bijkomende gegevens aan het betrokkenen dienstenchequebedrijf opgevraagd.

 

En er wordt ook een bijkomende voorwaarde gesteld: de dienstenchequeonderneming kan enkel de terugbetaling verkrijgen van opleidingskosten op voorwaarde dat ze minstens 2000 dienstencheques heeft ingediend bij het bevoegde Brussels uitgiftebedrijf gedurende het kalenderjaar dat voorafging aan het kalenderjaar van de berekening van haar budget.

 

Het nieuwe besluit treedt in werking op 1 januari 2017, behalve de bepaling over de indiening van de 2000 dienstencheques die al op 1 januari 2016 in werking trad.

 

Meer info over deze materie vind je op http://werk-economie-emploi.brussels/nl_BE/opleidingsfonds-dienstencheques.

Wat betekent dit voor de werkgever?

Brusselse dienstenchequebedrijven beschikken voortaan over een ruimer opleidingsaanbod voor hun personeel. Maar er is wel een bijkomende voorwaarde gesteld om de subsidiering te verkrijgen, ze moeten minstens 2000 dienstencheques binnengeleverd hebben in het vorige kalenderjaar.  

Bron:
Brussels besluit van 23/3/17 tot wijziging van het KB van 7/6/07 betreffende het opleidingsfonds dienstencheques

Oeps,

Onze excuses, er is iets fout gelopen.

Probeert u het later eens opnieuw.

Was deze informatie nuttig voor u?

Ja Nee

Welke van de volgende beschrijft jouw feedback het best?






Jouw feedback

De versie van de browser die U gebruikt is niet optimaal voor deze website. De meeste functies zullen niet goed werken. De versie die u gebruikt wordt ook niet meer ondersteund door Microsoft en hierdoor loopt u security risico’s. Om de veiligheid en privacy van uw data te kunnen blijven garanderen, raden wij aan om zo snel mogelijk naar Internet Explorer 11 te upgraden of de laatste versie van een andere browser te gebruiken.