Feedback
ella
Geen herwaarderingscoëfficiënt SWT bij de start van 2023
De Nationale Arbeidsraad 13/01/2023
Gepubliceerd op 16/01/2023

Werknemers in een stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT), hebben in principe recht op een maandelijkse werkloosheidsuitkering van de RVA en een aanvullende vergoeding van de werkgever (de bedrijfstoeslag).


Deze bedrijfstoeslag wordt berekend op basis van het netto-referteloon van de werknemer, dat op zijn beurt wordt bepaald door een vastgelegd begrensd bruto-maandloon.

 

De CAO nr.17 voorziet dat het bedrag van zowel het begrensd bruto-maandloon als de aanvullende vergoeding elk jaar op 1 januari door de Nationale Arbeidsraad herzien wordt (de zogenaamde herwaardering). De herwaardering beïnvloedt ook de minimumgrens waaronder het inkomen van wie op SWT is of in halftijds brugpensioen, niet mag zakken na inhouding van de bijzondere sociale zekerheidsbijdrage (de zogenaamde decava).

 

De NAR bevestigt dat er geen herwaarderingscoëfficiënt moet worden toegepast bij de start van 2023.

Bron:
Nationale Arbeidsraad

Oeps,

Onze excuses, er is iets fout gelopen.

Probeert u het later eens opnieuw.

Was deze informatie nuttig voor u?

Ja Nee

Welke van de volgende beschrijft jouw feedback het best?


Jouw feedback

De versie van de browser die U gebruikt is niet optimaal voor deze website. De meeste functies zullen niet goed werken. De versie die u gebruikt wordt ook niet meer ondersteund door Microsoft en hierdoor loopt u security risico’s. Om de veiligheid en privacy van uw data te kunnen blijven garanderen, raden wij aan om zo snel mogelijk naar Internet Explorer 11 te upgraden of de laatste versie van een andere browser te gebruiken.