Feedback
ella
Jaarverslag interne dienst bescherming moet niet langer verstuurd worden
Uit het Belgisch Staatsblad van 26/02/2018
Gepubliceerd op 27/02/2018

Vorige week berichtten wij u nog dat het jaarverslag over de werking van de interne dienst voor preventie en bescherming op het werk (IDPBW) in de nabije toekomst op de onderneming bewaard mag worden. De overheid speelt kort op de bal en publiceert het koninklijk besluit dat dit regelt. Dit besluit treedt binnen 10 dagen na publicatie in werking.

 

Concreet blijft het opstellen van het jaarverslag voor 1 april verplicht. Enkel opsturen naar de regionale inspectiedienst van de Algemene Directie Toezicht op het Welzijn op het Werk hoeft niet meer. Het jaarverslag moet in de onderneming ter beschikking van de inspectie worden gehouden.

 

Op de website van de FOD WASO kunnen de formulieren voor het jaarverslag over 2017, samen met een verklarende nota gedownload worden. De nota is in feite een handige handleiding om de formulieren correct in te vullen.

Bron:
Koninklijk besluit van 7 februari 2018 tot opheffing van diverse bepalingen betreffende notificaties aan de met het toezicht belaste ambtenaar die in toepassing van artikel 17 van het Sociaal Strafwetboek werd aangewezen om toezicht te houden op de naleving van de wet van 4 augustus 1996 betreffende het welzijn van de werknemers bij de uitvoering van hun werk en de uitvoeringsbesluiten ervan, BS 26 februari 2018.

Oeps,

Onze excuses, er is iets fout gelopen.

Probeert u het later eens opnieuw.

Was deze informatie nuttig voor u?

Ja Nee

Welke van de volgende beschrijft jouw feedback het best?


Jouw feedback

De versie van de browser die U gebruikt is niet optimaal voor deze website. De meeste functies zullen niet goed werken. De versie die u gebruikt wordt ook niet meer ondersteund door Microsoft en hierdoor loopt u security risico’s. Om de veiligheid en privacy van uw data te kunnen blijven garanderen, raden wij aan om zo snel mogelijk naar Internet Explorer 11 te upgraden of de laatste versie van een andere browser te gebruiken.