Feedback
ella
Principe
 
Door het educatief verlof/Vlaams opleidingsverlof kunnen werknemers met behoud van hun normale loon afwezig blijven van het werk om een opleiding te volgen.
 
De werkgever mag het loon van zijn werknemer beperken tot een bepaald loonplafond. 
 
Verhoging loonplafond door index
 
In principe verhoogt dit loonplafond elk schooljaar als gevolg van de index.
 
Een koninklijk besluit is in voorbereiding en ligt voor advies voor bij de Raad van State.
 
Loonplafond schooljaar 2022 – 2023
 
Voor het schooljaar 2021-2022 bedroeg het loonplafond 3.047 EUR. Men zou dit bedrag op 3.170 EUR brengen voor het schooljaar 2022 – 2023.
 
Opgelet!
Deze bespreking is gebaseerd op ontwerpteksten. Deze bespreking geldt tevens onder voorbehoud van publicatie in het Belgisch Staatsblad.
 
Gevolgen voor de werkgever
SD Worx zal rekening houden met de verhoogde loongrens in de loonberekeningen vanaf september 2022. 
Bron:
Ontwerp van koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 23 juli 1985 tot uitvoering van afdeling 6 - toekenning van betaald educatief verlof in het kader van de voortdurende vorming van de werknemers - van hoofdstuk IV van de herstelwet van 22 januari 1985 houdende sociale bepalingen

Oeps,

Onze excuses, er is iets fout gelopen.

Probeert u het later eens opnieuw.

Was deze informatie nuttig voor u?

Ja Nee

Welke van de volgende beschrijft jouw feedback het best?


Jouw feedback

De versie van de browser die U gebruikt is niet optimaal voor deze website. De meeste functies zullen niet goed werken. De versie die u gebruikt wordt ook niet meer ondersteund door Microsoft en hierdoor loopt u security risico’s. Om de veiligheid en privacy van uw data te kunnen blijven garanderen, raden wij aan om zo snel mogelijk naar Internet Explorer 11 te upgraden of de laatste versie van een andere browser te gebruiken.