Feedback
ella
Geen herwaarderingscoëfficiënt aanvullende vergoeding nachtarbeid in 2023
De Nationale Arbeidsraad 13/01/2023
Gepubliceerd op 16/01/2023

Bepaalde oudere werknemers van wie de arbeidsovereenkomst wordt beëindigd door de onmogelijkheid om verder nachtarbeid uit te voeren, hebben onder bepaalde voorwaarden ten aanzien van hun werkgever gedurende 5 jaar recht op een maandelijkse vergoeding ter aanvulling van de werkloosheidsuitkering.

     

Om recht te hebben op deze vergoeding moet de werknemer:

  • minstens 50 jaar zijn én omwille van ernstige medische redenen de nachtarbeid niet kunnen verderzetten, ofwel minstens 55 jaar zijn;
  • én ten minste gedurende 20 jaar nachtprestaties hebben geleverd.

 

De CAO nr. 46 betreffende de begeleidingsmaatregelen voor ploegenarbeid met nachtprestaties voorziet in de aan­passing van deze aanvullende vergoeding op basis van de evolutie van het index­cijfer van de regelingslonen.

 

De NAR bevestigt dat er bij de start van 2023 geen herwaarderingscoëfficiënt toegepast moet worden.

Bron:
Nationale Arbeidsraad

Oeps,

Onze excuses, er is iets fout gelopen.

Probeert u het later eens opnieuw.

Was deze informatie nuttig voor u?

Ja Nee

Welke van de volgende beschrijft jouw feedback het best?


Jouw feedback

De versie van de browser die U gebruikt is niet optimaal voor deze website. De meeste functies zullen niet goed werken. De versie die u gebruikt wordt ook niet meer ondersteund door Microsoft en hierdoor loopt u security risico’s. Om de veiligheid en privacy van uw data te kunnen blijven garanderen, raden wij aan om zo snel mogelijk naar Internet Explorer 11 te upgraden of de laatste versie van een andere browser te gebruiken.