Feedback
ella
Context
 
In november kondigde de regering  extra steunmaatregelen aan. Eén daarvan was een supplement bovenop de eindejaarspremie voor langdurig tijdelijk werklozen. Het supplement zou ten laste komen van de RVA.
 
Na uitgebreid overleg en onderhandelen beslist de regering nu, naar verluidt, om de premie te hervormen tot een supplement bovenop de laatst genoten werkloosheidsuitkering. Hiermee is elke link of verband met enige eindejaarspremie geschrapt.
 
Wie komt in aanmerking?
 
Werknemers, van wie de arbeidsovereenkomst gedurende minstens 53 dagen in de loop van maart tot november 2020 geschorst werd wegens tijdelijke werkloosheid, zullen binnenkort een supplement krijgen.
 
Merk op dat 53 dagen tijdelijke werkloosheid in feite overeenstemt twee maanden tijdelijke werkloosheid.
 
De regeling heeft enkel betrekking op tijdelijke werkloosheid wegens overmacht of wegens economische redenen.
 
Werknemers van wie de arbeidsovereenkomst geschorst is wegens tijdelijke werkloosheid medische overmacht zijn wel uitgesloten.
 
Bedrag?
 
Het bedrag van het supplement is afhankelijk van het aantal uitkeringen (in 6-dagenstelsel):
 
aantal volle daguitkeringen
 van 03/2020 tot 11/2020
bedrag supplement
53 tot 67
150 euro
68
160 euro
69
170 euro
70
180 euro
(per extra volle daguitkering + 10 euro)
 
Voor wie halve daguitkeringen kreeg, wordt een aangepast supplement voorzien.
 
De uitbetalingsinstellingen (vakbond of hulpkas) zullen weldra de uitbetaling aan de werknemers automatisch uitvoeren. De werkgever hoeft geen actie te ondernemen hiervoor.
Bron:
Diverse persberichten

Oeps,

Onze excuses, er is iets fout gelopen.

Probeert u het later eens opnieuw.

Was deze informatie nuttig voor u?

Ja Nee

Welke van de volgende beschrijft jouw feedback het best?


Jouw feedback

De versie van de browser die U gebruikt is niet optimaal voor deze website. De meeste functies zullen niet goed werken. De versie die u gebruikt wordt ook niet meer ondersteund door Microsoft en hierdoor loopt u security risico’s. Om de veiligheid en privacy van uw data te kunnen blijven garanderen, raden wij aan om zo snel mogelijk naar Internet Explorer 11 te upgraden of de laatste versie van een andere browser te gebruiken.