sociale verkiezingen

Sociale verkiezingen: Nieuws

FOD WASO gebruikt de e-Box

(07/04/2015)

Ter gelegenheid van deze verkiezingen zal de FOD WASO - en dit voor het eerst - met de ondernemingen communiceren via de e-Box van de sociale zekerheid.

 

Wat is een e-Box?

Een e-Box is een beveiligde elektronische brievenbus waarmee de instellingen van de sociale zekerheid documenten, meldingen en taken doorsturen naar ondernemingen.

 

E-Box en de webapplicatie sociale verkiezingen

Bij de vorige sociale verkiezingen stelde de FOD WASO een webapplicatie ter beschikking van de ondernemingen die hen toeliet de wettelijk verplichte documenten en statistieken digitaal te versturen naar de FOD WASO en/of naar de werknemersorganisaties.

 

Ook voor de sociale verkiezingen van 2016 zal deze applicatie ter beschikking gesteld worden, en dit vanaf de maand november 2015.

 

Er wordt wel een nieuwigheid aan de applicatie toegevoegd: voor de werknemersorganisaties wordt het mogelijk om de kandidatenlijsten digitaal in te dienen. Die kunnen dan op hun beurt door de werkgever digitaal (via download) ontvangen worden.

 

De inlogcodes (dossiernummer en paswoord) om toegang te krijgen tot deze applicatie zullen via de e-Box naar de ondernemingen verstuurd worden.

 

Daarnaast zal via de e-Box ook volgende informatie verstuurd worden:

 

Wie kan een e-box activeren?

Voor elke onderneming (juridische entiteit) is een e-Box gereserveerd. Een onderneming kan tot deze e-Box toegang krijgen van zodra zij zich op het portaal van de sociale zekerheid geregistreerd heeft.

 

Registreren kan via deze link.

 

Een juridische entiteit, ook al beschikt die in het kader van de sociale verkiezingen over meerdere technische bedrijfseenheden, hoeft zich slechts één keer te registeren.

 

Extra info volgt

In de loop van de maand mei zal de FOD WASO bijkomende info verspreiden waarin uitgelegd wordt hoe men in de geactiveerde e-Box een aparte hoedanigheid voor de sociale verkiezingen kan creëren.

 

Wij houden u uiteraard op de hoogte.

 

Meer informatie vindt u op: www.sdworx.be/socialeverkiezingen.

 


 

Naar http://www.sdworx.be/socialeveriezingen.