Feedback
ella
De ministerraad keurde gisteren, 21 oktober 2021, een ontwerp van koninklijk besluit goed dat gericht is op de digitalisering van de ecocheques. Vanaf 1 januari 2022 gebeurt de aflevering van ecocheques  verplicht elektronisch.
 
Principe
 
Met ecocheques kunnen werknemers ecologisch verantwoorde producten en diensten aankopen. Het wettelijk kader ligt vervat in cao nr. 98. Of een werknemer ook effectief recht heeft op ecocheques hangt af van afspraken op sector- of ondernemingsvlak. Een cao of individuele overeenkomst legt het eigenlijke recht vast.
Momenteel kunnen ecocheques zowel op papier als elektronisch uitgereikt worden. Heel wat werkgevers kennen al elektronische ecocheques toe. De regering wil deze digitalisering verder doorzetten.
 
Ecocheques enkel nog elektronisch
 
Vanaf 1 januari 2022 gebeurt de uitreiking van ecocheques verplicht elektronisch. Daarmee komt er een einde aan de papieren ecocheques.
Papieren ecocheques die nog tot 31 december 2021 werden uitgereikt, blijven nog geldig tot 31 december 2023. Daarna verdwijnen zij definitief.
 
Opgelet!
Deze bespreking is gebaseerd op ontwerpteksten. De Raad Van State moet er zich nu over buigen. Wijzigingen zijn dus nog steeds mogelijk. De regeling zoals hier beschreven kan dus nog wijzigen. Deze bespreking geldt tevens onder voorbehoud van publicatie in het Belgisch Staatsblad.
Bron:
https://news.belgium.be/nl/digitalisering-van-de-ecocheques

Oeps,

Onze excuses, er is iets fout gelopen.

Probeert u het later eens opnieuw.

Was deze informatie nuttig voor u?

Ja Nee

Welke van de volgende beschrijft jouw feedback het best?


Jouw feedback

De versie van de browser die U gebruikt is niet optimaal voor deze website. De meeste functies zullen niet goed werken. De versie die u gebruikt wordt ook niet meer ondersteund door Microsoft en hierdoor loopt u security risico’s. Om de veiligheid en privacy van uw data te kunnen blijven garanderen, raden wij aan om zo snel mogelijk naar Internet Explorer 11 te upgraden of de laatste versie van een andere browser te gebruiken.