Feedback
ella
Sociale flitscontroles
 
In 2022 zullen de sociale inspectiediensten, naast onaangekondigde, opnieuw aangekondigde controles uitvoeren. De bewakingssector is als eerste aan de beurt in januari.
 
Deze controles hebben voornamelijk een informatief en preventief karakter. Ze worden vooraf op de website van de sociale inlichtingen- en opsporingsdienst (SIOD) gepubliceerd.
 
In 2022 staan volgende 'sociale flitscontroles' op de planning:
 
  • bewakingssector: januari 2022
  • transportsector (inclusief koeriersbedrijven): februari 2022
  • bouwsector: mei 2022
  • horecasector: juli 2022
  • land- en tuinbouwsector: september 2022
  • grootsteden (inclusief carwash): november 2022.
 
Werkgevers die in deze sectoren actief zijn, kunnen tijdens deze maanden dan ook controle verwachten.
 
Checklist
 
Op de website van de SIOD kan men checklists terugvinden. Aan de hand hiervan kan een werkgever nagaan waarop de inspectiediensten zullen controleren.
 
Tijdens de controles zullen de sociale inspecteurs ook de naleving van de corona-maatregelen blijven controleren. De sociale inspectie heeft hiervoor specifieke checklists COVID-19 gemaakt.
 
Opgelet!
Deze checklists betekenen niet dat de sociaal inspecteur niet het recht heeft om zich alle documenten te laten voorleggen die noodzakelijk zijn voor het onderzoek.
 
Gevolgen voor de werkgever
SD Worx kan u helpen via de legal audit
 
Tijdens een juridische audit stelt de consultant van SD Worx zich in de plaats van de sociale inspectie en licht ter plaatse de organisatie door. Zo krijgt u een heldere kijk op juridische en fiscale risico's en opportuniteiten.
 
Voor vragen hierover, kan de werkgever terecht bij de collega's van KMO-consulting (kmoconsultancy@sdworx.com) of legal consulting (consulting@sdworx.com). 
Bron:
Flitscontroles | Sociale Inlichtingen-en Opsporingsdienst (belgie.be)

Oeps,

Onze excuses, er is iets fout gelopen.

Probeert u het later eens opnieuw.

Was deze informatie nuttig voor u?

Ja Nee

Welke van de volgende beschrijft jouw feedback het best?


Jouw feedback

De versie van de browser die U gebruikt is niet optimaal voor deze website. De meeste functies zullen niet goed werken. De versie die u gebruikt wordt ook niet meer ondersteund door Microsoft en hierdoor loopt u security risico’s. Om de veiligheid en privacy van uw data te kunnen blijven garanderen, raden wij aan om zo snel mogelijk naar Internet Explorer 11 te upgraden of de laatste versie van een andere browser te gebruiken.