Feedback
ella
Sinds de coronapandemie kunnen werkgevers studenten extra inzetten doorheen het hele jaar. Deze maatregel werd al enkele kwartalen verlengd of uitgebreid voor die sectoren waar die extra handen nog steeds zeer welkom zijn.
 
De regering besliste om deze maatregelvoor 2023 en 2024 algemeen uit te breiden. Vanaf 1 januari 2023 mag je als student tot 600 uren per jaar werken tegen verlaagde sociale bijdragen ongeacht de sector, in plaats van de gekende 475 uren. Enkel de prestaties van de student die het maximum overschrijden zijn onderworpen aan de normale sociale bijdragen.
 
Deze verhoging tot 600 uren zal ook impact hebben op het fiscaal statuut van de student en op het recht op kinderbijslag. Dit laatste wordt regionaal geregeld. Vlaanderen en Wallonië sloten naar verluidt al een akkoord om het recht op kinderbijslag te vrijwaren. 
Voorlopig is het juridisch plaatje nog niet volledig rond, maar we informeren u meer uitgebreid zodra alle gevolgen gekend zijn.
 
De verhoging tot 600 uren gaat in vanaf 1 januari 2023 en geldt alvast voor twee jaar. In de loop van 2024 zal de maatregel geëvalueerd worden.
Bron:
Koninklijk besluit van 19 december 2022 tot wijziging van artikel 17bis van het koninklijk besluit van 28 november 1969 tot uitvoering van de wet van 27 juni 1969 tot herziening van de besluitwet van 28 december 1944 betreffende de maatschappelijke zekerheid der arbeiders

Oeps,

Onze excuses, er is iets fout gelopen.

Probeert u het later eens opnieuw.

Was deze informatie nuttig voor u?

Ja Nee

Welke van de volgende beschrijft jouw feedback het best?


Jouw feedback

De versie van de browser die U gebruikt is niet optimaal voor deze website. De meeste functies zullen niet goed werken. De versie die u gebruikt wordt ook niet meer ondersteund door Microsoft en hierdoor loopt u security risico’s. Om de veiligheid en privacy van uw data te kunnen blijven garanderen, raden wij aan om zo snel mogelijk naar Internet Explorer 11 te upgraden of de laatste versie van een andere browser te gebruiken.