Feedback
ella
Sinds begin mei bestaat een specifieke 'coronaversie' van het ouderschapsverlof. Normaal loopt dat eind juni 2020 af. De regering besliste om de einddatum tot eind september 2020 te verlengen. Er komen ook enkele uitbreidingen voor alleenstaande ouders en ouders van een kind met een beperking.
 
De ontwerpteksten om deze beslissingen te concretiseren, worden momenteel gefinaliseerd. De belangrijkste punten die we u nu al kunnen meegeven:
 
  • het corona-ouderschapsverlof wordt binnen de huidige voorwaarden algemeen verlengd tot en met 30 september 2020;
  • de toestemming van de werkgever om corona-ouderschapsverlof op te nemen blijft een voorwaarde. De werkgever kan het verlof, bijvoorbeeld om organisatorische redenen, weigeren;
  • een werknemer zal nog steeds een lopende periode van loopbaanonderbreking, tijdskrediet of thematisch verlof, met akkoord van de werkgever, kunnen omzetten of schorsen. Het resterend deel neemt hij dan later op;
  • alleenstaande ouders en ouders van een kind met een handicap zullen ook volledig corona-ouderschapsverlof kunnen opnemen, ongeacht of ze voltijds of deeltijds werken. Tot nu laat het corona-ouderschapsverlof enkel een vermindering van prestaties met 1/5 of tot 1/2 toe. Voortaan zullen deze ouders dus ook hun prestaties volledig kunnen schorsen;
  • alleenstaande ouders en ouders van een kind met een handicap zullen een uitkering krijgen die 50% hoger ligt (in plaats van 25%) dan bij het gewone ouderschapsverlof.
 
De aanpassingen aan het corona-ouderschapsverlof zijn nog niet in concrete wetteksten gegoten.  Voorlopig kunnen werknemers en werkgevers ze nog niet toepassen. 
 
Zodra dat wel kan, bezorgen we u meer details.
Bron:

Oeps,

Onze excuses, er is iets fout gelopen.

Probeert u het later eens opnieuw.

Was deze informatie nuttig voor u?

Ja Nee

Welke van de volgende beschrijft jouw feedback het best?


Jouw feedback

De versie van de browser die U gebruikt is niet optimaal voor deze website. De meeste functies zullen niet goed werken. De versie die u gebruikt wordt ook niet meer ondersteund door Microsoft en hierdoor loopt u security risico’s. Om de veiligheid en privacy van uw data te kunnen blijven garanderen, raden wij aan om zo snel mogelijk naar Internet Explorer 11 te upgraden of de laatste versie van een andere browser te gebruiken.