Feedback
ella
Het bedrag van de provisies die men belastingvrij mag aanleggen voor de uitbetaling van vakantiegeld aan personeelsleden in 2018 is definitief. 
 
De volgende percentages van de voorzieningen voor vakantiegeld die in de balansen op 31.12.2017 worden geboekt, worden aanvaard als beroepskosten:
 
  • 18,20 % van de vaste en veranderlijke bezoldigingen die in 2017 zijn toegekend aan bedienden die het voordeel van de wetgeving betreffende de jaarlijkse vakantie van de werknemers genieten;

  • 10,27 % van 108/100 van de lonen die in 2017 zijn toegekend aan arbeiders en leerlingen die het voordeel van dezelfde wetgeving genieten.
 
Het percentage van 18,20 % wijzigt ten opzichte van het voorgaande jaar. Een daling van 18,60 % naar 18,20%. De reden is de taxshift waarbij de werkgeversbijdragen RSZ dalen.
 
Het andere percentage van 10,27% is ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar.
 
Gevolgen voor de werkgever
De attesten provisie vakantiegeld afgeleverd door SD Worx houden reeds rekening met deze wijziging.
Bron:
Circulaire 2018/C/44 over de bedragen geboekt in balansen afgesloten op 31.12.2017, voor de uitbetaling van het vakantiegeld van het personeel in 2018

Oeps,

Onze excuses, er is iets fout gelopen.

Probeert u het later eens opnieuw.

Was deze informatie nuttig voor u?

Ja Nee

Welke van de volgende beschrijft jouw feedback het best?


Jouw feedback

De versie van de browser die U gebruikt is niet optimaal voor deze website. De meeste functies zullen niet goed werken. De versie die u gebruikt wordt ook niet meer ondersteund door Microsoft en hierdoor loopt u security risico’s. Om de veiligheid en privacy van uw data te kunnen blijven garanderen, raden wij aan om zo snel mogelijk naar Internet Explorer 11 te upgraden of de laatste versie van een andere browser te gebruiken.