Feedback
ella
De Fiscus heeft recent nadere toelichting gegeven onder de vorm van een circulaire over de uitbreiding van de vrijstelling van doorstorting van bedrijfsvoorheffing in het kader van wetenschappelijk onderzoek naar bachelors toe.
 
Regelgeving
 
Sinds 2002 bestaat er in België een specifieke wetgeving rond de vrijstelling van doorstorting van bedrijfsvoorheffing in het kader van wetenschappelijk onderzoek en ontwikkeling.
 
De regelgeving is o.a. ook van toepassing op ondernemingen die onderzoekers met een specifiek diploma tewerkstellen in onderzoeks- of ontwikkelingsprojecten of -programma's.
 
Tot en met 31 december 2017 moesten die onderzoekers houder zijn van een master- of doctordiploma in een specifiek studiegebied.
 
Vanaf 1 januari 2018  is de vrijstelling van doorstorting bedrijfsvoorheffing voor deze ondernemingen uitgebreid naar onderzoekers die houder zijn van een professioneel of academisch bachelordiploma in een specifiek studiegebied.
 
Twee fases :
 
  • voor de jaren 2018 en 2019 bedraagt het percentage van vrijstelling 40%;
  • sinds 1 januari 2020 is dit vrijstellingspercentage verhoogd tot 80%.
 
Circulaire
 
De circulaire die de fiscus nu heeft gepubliceerd,  geeft opnieuw een overzicht van de verschillende diploma's die in aanmerking komen voor de vrijstelling.
 
Daarnaast geeft ze een aantal concrete berekeningsvoorbeelden.
 
De volledige circulaire vindt u hier.
Bron:
Circulaire 2021/C/80 over de uitbreiding van de vrijstelling van doorstorting van de bedrijfsvoorheffing voor onderzoek en ontwikkeling naar bachelors, www.fisconet.be

Oeps,

Onze excuses, er is iets fout gelopen.

Probeert u het later eens opnieuw.

Was deze informatie nuttig voor u?

Ja Nee

Welke van de volgende beschrijft jouw feedback het best?


Jouw feedback

De versie van de browser die U gebruikt is niet optimaal voor deze website. De meeste functies zullen niet goed werken. De versie die u gebruikt wordt ook niet meer ondersteund door Microsoft en hierdoor loopt u security risico’s. Om de veiligheid en privacy van uw data te kunnen blijven garanderen, raden wij aan om zo snel mogelijk naar Internet Explorer 11 te upgraden of de laatste versie van een andere browser te gebruiken.