Feedback
ella
Concept ecocheques
 
Mits aan welbepaalde voorwaarden tegelijkertijd voldaan is, kunnen ecocheques vrij van RSZ-bijdragen en belastingen toegekend worden. Eén van de voorwaarden is dat men de ecocheque uitsluitend mag gebruiken voor de aankoop van ecologisch verantwoorde producten en diensten, die voorkomen op een lijst, opgenomen in een NAR-cao.
 
Lijst toegelaten producten en diensten
 
De NAR publiceerde 10 jaar geleden een eerste limitatieve lijst met 'toegelaten' producten en diensten die men met ecocheques kan aankopen.
 
Deze lijst geldt in principe voor onbepaalde duur, maar wordt regelmatig geactualiseerd rekening houdend met nieuwe ecologische inzichten en beleidsontwikkelingen.
 
Vanaf 1 september 2019 ook steps, eenwielers en hoverboards
 
Goed nieuws voor werknemers (en bedrijfsleiders) die ecocheques krijgen van hun werkgever (of vennootschap) en willen inzetten op duurzame vervoersmiddelen.
De lancering van het mobiliteitsbudget begin dit jaar zette de NAR ertoe aan om de lijst met producten en diensten die men met ecocheques kan aanschaffen, aan te vullen met steps, eenwielers en hoverboards, met of zonder elektrische motor.
 
De aangevulde lijst geldt pas vanaf 1 september 2019, maar de nieuwe producten die erop vermeld staan, zullen uiteraard ook gekocht kunnen worden met ecocheques die vóór die datum toegekend werden.
 
Wat betekent dit voor de publieke sector?
Dit is eveneens van toepassing voor werkgevers uit de publieke sector die ecocheques toekennen aan hun personeelsleden.
Bron:
Collectieve arbeidsovereenkomst nr. 98/6 van 16 juli 2019 tot wijziging van de collectieve arbeidsovereenkomst nr. 98 van 20 februari 2009 betreffende de ecocheques en het bijbehorende advies nr. 2.136

Oeps,

Onze excuses, er is iets fout gelopen.

Probeert u het later eens opnieuw.

Was deze informatie nuttig voor u?

Ja Nee

Welke van de volgende beschrijft jouw feedback het best?


Jouw feedback

De versie van de browser die U gebruikt is niet optimaal voor deze website. De meeste functies zullen niet goed werken. De versie die u gebruikt wordt ook niet meer ondersteund door Microsoft en hierdoor loopt u security risico’s. Om de veiligheid en privacy van uw data te kunnen blijven garanderen, raden wij aan om zo snel mogelijk naar Internet Explorer 11 te upgraden of de laatste versie van een andere browser te gebruiken.