Feedback
ella
Door de coronacrisis is er nood aan bijkomende arbeidskrachten in een aantal kritische sectoren zoals de grootdistributie, de voedingssector, de zorgsector, …  
Studenten kunnen daarbij een belangrijke rol spelen.
 
De regering nam eerder al maatregelen om studenten aan te moedigen aan de slag te gaan. Zo zal men de uren die een student presteert in het tweede kwartaal 2020  niet in rekening brengen van het jaarlijks contingent van 475 uren waarvoor enkel de solidariteitsbijdrage verschuldigd is.
 
De fiscus bevestigt nu dat er geen bedrijfsvoorheffing verschuldigd is voor deze extra gepresteerde uren in het tweede kwartaal 2020 die aan de solidariteitsbijdrage onderworpen zijn.
 
Gevolgen voor de werkgever
Werkgevers kunnen de uren die studenten extra presteren in het tweede kwartaal 2020 en die vrijgesteld zijn van sociale zekerheidsbijdragen, ook vrijstellen van bedrijfsvoorheffing.
 
Deze maatregel is van toepassing vanaf 1 april 2020.
Bron:
Koninklijk besluit van 18 mei 2020 tot wijziging van de bijlage III van het KB/WIB 92 op het stuk van de bedrijfsvoorheffing op bezoldigingen voor studentenarbeid, p. 37462.

Oeps,

Onze excuses, er is iets fout gelopen.

Probeert u het later eens opnieuw.

Was deze informatie nuttig voor u?

Ja Nee

Welke van de volgende beschrijft jouw feedback het best?


Jouw feedback

De versie van de browser die U gebruikt is niet optimaal voor deze website. De meeste functies zullen niet goed werken. De versie die u gebruikt wordt ook niet meer ondersteund door Microsoft en hierdoor loopt u security risico’s. Om de veiligheid en privacy van uw data te kunnen blijven garanderen, raden wij aan om zo snel mogelijk naar Internet Explorer 11 te upgraden of de laatste versie van een andere browser te gebruiken.