Feedback
ella
Vrijstelling doorstorting bedrijfsvoorheffing steunzones: Vlaanderen breidt steunzone uit
Uit het Belgisch Staatsblad van 18/04/2017
Gepubliceerd op 19/04/2017

Werkgevers, die in een vooraf door het gewest vastgelegde steunzone investeringen doen met het oog op jobcreatie, kunnen tijdelijk vrijgesteld worden om 25% van de bedrijfsvoorheffing (BV) door te storten aan de schatkist. De BV heeft betrekking op de bezoldiging van de nieuw gecreëerde arbeidsplaatsen.

 

Enkel het Vlaamse Gewest heeft al steunzones afgebakend rond de steden Genk en Turnhout.

 

Uitbreiding Vlaamse steunzone

Bedrijventerreinen binnen een straal van 40 km rondom Ford Genk en rondom de Philips-site in Turnhout behoren tot de huidige zones. Deze blijven bestaan, maar worden uitgebreid met de incubatoren, bedrijvencentra en brownfieldprojecten die eveneens binnen dezelfde perimeter zijn gelegen.

 

De bedrijventerreinen, incubatoren, bedrijvencentra en brownfieldprojecten die binnen deze straal zijn opgenomen, worden opgesomd in bijlage bij dit besluit.

 

Zoektip!

Om een correct beeld te krijgen van de afbakening van deze steunzones kan men de door het Vlaams Gewest ontwikkelde webapplicatie Geopunt (http://www.geopunt.be/) raadplegen. In deze applicatie kan men zowel aan de hand van een specifiek adres als op basis van een perceelsnummer opzoeken of een bepaald perceel of adres effectief in de steunzone gelocaliseerd is.

 

Nieuw formulier

Vóór de aanvang van de investering moet de werkgever een door de Koning opgesteld formulier aan de FOD Financiën bezorgen. Dit formulier wordt aangepast, maar ondergaat geen belangrijke, inhoudelijke wijzigingen. De adressen en emailadressen waarnaar de werkgever het formulier moet toezenden worden gewijzigd. Hiermee wordt het formulier aangepast aan de interne herstructurering van de belastingdiensten.

 

Inwerkingtreding

De uitbreiding is van toepassing op de investeringen waarvan de aanvang heeft plaatsgevonden na 18 april 2017, zijnde de datum van publicatie in het Staatsblad.

 

Wat betekent dit voor de publieke sector?

Deze maatregel is enkel mogelijk bij werkgevers die onder de cao-wet vallen. De meeste werkgevers uit de publieke sector zijn dus uitgesloten.

Let wel: er zijn publiekrechtelijke werkgevers die toch onder het toepassingsgebied van de cao-wet vallen, zoals de openbare vervoersmaatschappijen, de openbare kredietinstellingen, huisvestingsmaatschappijen, VITO,…  

Bron:
Koninklijk besluit van 9 april 2017 tot aanpassing van het koninklijk besluit van 28 april 2015 tot uitvoering van artikel 16 van de wet van 15 mei 2014 houdende uitvoering van het pact voor competitiviteit, werkgelegenheid en relance, wat het Vlaamse Gewest betreft, en tot vaststelling van het in artikel 2758, § 5, van het Wetboek van de inkomstenbelastingen 1992 bedoelde formulier, p. 51412.

Oeps,

Onze excuses, er is iets fout gelopen.

Probeert u het later eens opnieuw.

Was deze informatie nuttig voor u?

Ja Nee

Welke van de volgende beschrijft jouw feedback het best?






Jouw feedback

De versie van de browser die U gebruikt is niet optimaal voor deze website. De meeste functies zullen niet goed werken. De versie die u gebruikt wordt ook niet meer ondersteund door Microsoft en hierdoor loopt u security risico’s. Om de veiligheid en privacy van uw data te kunnen blijven garanderen, raden wij aan om zo snel mogelijk naar Internet Explorer 11 te upgraden of de laatste versie van een andere browser te gebruiken.