Feedback
ella
De federale ambtenaren krijgen voor de periode van 1 januari 2023 tot en met 31 maart 2023 een forfaitaire vergoeding van 0,4259 EUR per kilometer wanneer zij hun persoonlijk motorvoertuig gebruiken voor beroepsdoeleinden.
 
Men deelt het nieuwe bedrag mee in een omzendbrief voor de ambtenaren. Deze verscheen vandaag in het Belgisch Staatsblad.
Het bedrag stemt overeen met het door ons berekende bedrag. We verwijzen daarvoor naar onze nieuwsbrief van 9 januari 2023.
 
Kostenvergoeding
 
Ook voor de werkgevers en werknemers in de privésector is deze kilometervergoeding relevant. 
 
Werkgevers mogen dit bedrag immers hanteren wanneer werknemers met de eigen wagen professionele verplaatsingen maken
 
Zowel de RSZ als de fiscus aanvaarden dit als forfaitaire kostenvergoeding. Als zodanig is deze vergoeding niet onderworpen aan socialezekerheidsbijdragen en vrijgesteld van belastingen.
 
Indexering per kwartaal vanaf oktober 2022
 
De kilometervergoeding werd tot voor kort slechts één keer per jaar, telkens op 1 juli, aangepast aan de evolutie van het indexcijfer.
 
Om beter rekening te houden met de (soms snelle) stijging of daling van de brandstofprijzen, gebeurt de indexering sinds 1 oktober 2022 per kwartaal. 
 
Voor de periode van 1 januari 2023 tot en met 31 maart 2023 stijgt het nieuwe bedrag van 0,4201 EUR per kilometer naar 0,4259 EUR per kilometer.
 
Omzendbrief
 
De omzendbrief voor de federale ambtenaren die dit bedrag bevestigt, werd vandaag gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. 
 
De fiscus zal dit bedrag ook nog overnemen in een fiscale circulaire.
Bron:
Omzendbrief nr. 713. - Aanpassing van het bedrag van de kilometervergoeding. - Periode van 1 januari 2023 t.e.m 31 maart 2023

Oeps,

Onze excuses, er is iets fout gelopen.

Probeert u het later eens opnieuw.

Was deze informatie nuttig voor u?

Ja Nee

Welke van de volgende beschrijft jouw feedback het best?


Jouw feedback

De versie van de browser die U gebruikt is niet optimaal voor deze website. De meeste functies zullen niet goed werken. De versie die u gebruikt wordt ook niet meer ondersteund door Microsoft en hierdoor loopt u security risico’s. Om de veiligheid en privacy van uw data te kunnen blijven garanderen, raden wij aan om zo snel mogelijk naar Internet Explorer 11 te upgraden of de laatste versie van een andere browser te gebruiken.