Feedback
ella
120 extra vrijwillige overuren
Eén van de maatregelen die de regering nam in de strijd tegen het corona-virus, was het tijdelijk optrekken van het krediet vrijwillige overuren voor werkgevers uit de kritieke sectoren
 
In de periode van 1 april 2020 tot en met 30 juni 2020 mogen hun werknemers tot 220 vrijwillige overuren presteren. Bovenop het wettelijk krediet van 100 vrijwillige overuren, krijgen zij dus 120 extra vrijwillige overuren.
Dit bijkomend contingent van 120 overuren mag gebruikt worden vooraleer het basiscontingent van 100 overuren is opgebruikt.
 
Goedkope overuren
Bovendien moet de werkgever voor de bijkomende 120 vrijwillige overuren die een werknemer in het tweede kwartaal presteert geen overloontoeslag betalen.
Meer nog, de eerste 120 vrijwillige overuren gepresteerd in het tweede kwartaal zijn ook vrijgesteld van socialezekerheidsbijdragen en bedrijfsvoorheffing. De werkgever kan deze uren dus netto uitbetalen. 
 
RSZ-vrijstelling gepubliceerd
Het koninklijk besluit dat de RSZ-vrijstelling regelt, verscheen gisteren in het Belgisch Staatsblad.
 
Het is van beperkte duur. De RSZ-vrijstelling geldt uitsluitend voor de periode 1 april 2020 tot en met 30 juni 2020.
 
SD Worx paste de vrijstelling inzake sociale zekerheid reeds toe. De publicatie van dit besluit geeft dus geen aanleiding tot herberekeningen.  
Bron:
Koninklijk besluit van 5 juni 2020 tot wijziging van artikel 19, § 2, van het koninklijk besluit van 28 november 1969 tot uitvoering van de wet van 27 juni 1969 tot herziening van de besluitwet van 28 december 1944 betreffende de maatschappelijke zekerheid der arbeiders, bl. 46481.

Oeps,

Onze excuses, er is iets fout gelopen.

Probeert u het later eens opnieuw.

Was deze informatie nuttig voor u?

Ja Nee

Welke van de volgende beschrijft jouw feedback het best?


Jouw feedback

De versie van de browser die U gebruikt is niet optimaal voor deze website. De meeste functies zullen niet goed werken. De versie die u gebruikt wordt ook niet meer ondersteund door Microsoft en hierdoor loopt u security risico’s. Om de veiligheid en privacy van uw data te kunnen blijven garanderen, raden wij aan om zo snel mogelijk naar Internet Explorer 11 te upgraden of de laatste versie van een andere browser te gebruiken.