Feedback
ella
Vanaf 26 mei 2022 past de Belgische overheid de financiële bijdrage aan die één buitenlander voor een verblijfsvergunning moet betalen. 
 
Het bedrag van de bijdrage verschilt naargelang het profiel van de buitenlander en dekt de administratieve kosten voor de behandeling van de aanvraag. Soms is het duurder geworden, soms goedkoper.
 
Hieronder vind je de nieuwe bedragen voor een paar categorieën van buitenlanders:
 
  • 126 EUR (vroeger 366 EUR) voor arbeidsmigratie, bijvoorbeeld voor het bekomen van een single permit voor een hooggeschoolde;
  • 208 EUR (vroeger 209 EUR) voor studenten;
  • 181 EUR (vroeger 209 EUR) voor gezinsherenigers;
  • 168 EUR (vroeger 63 EUR) voor langdurig ingezetenen. Hun familieleden betalen voortaan 181 EUR.
 
Voor sommige categorieën blijft de verblijfsvergunning gratis. Dit is onder andere het geval voor EU-onderdanen en hun gezinsleden, asielzoekers en vreemdelingen jonger dan 18 jaar.
 
De nieuwe bedragen gelden voor de aanvragen ingediend vanaf 28 mei 2022. De bedragen wordt jaarlijks op 1 januari geïndexeerd.
 
Zie hier voor alle details over de nieuwe bedragen.
Bron:

Oeps,

Onze excuses, er is iets fout gelopen.

Probeert u het later eens opnieuw.

Was deze informatie nuttig voor u?

Ja Nee

Welke van de volgende beschrijft jouw feedback het best?


Jouw feedback

De versie van de browser die U gebruikt is niet optimaal voor deze website. De meeste functies zullen niet goed werken. De versie die u gebruikt wordt ook niet meer ondersteund door Microsoft en hierdoor loopt u security risico’s. Om de veiligheid en privacy van uw data te kunnen blijven garanderen, raden wij aan om zo snel mogelijk naar Internet Explorer 11 te upgraden of de laatste versie van een andere browser te gebruiken.