Feedback
ella
Voor de periode van 1 juli tot en met 30 september 2021 blijft het verlaagd tarief voor de bedrijfsvoorheffing van 15% van kracht op de wettelijke uitkeringen tijdelijke werkloosheid.
 
Situering
 
Naar aanleiding van corona verlaagde men het tarief van de bedrijfsvoorheffing (BV) op de wettelijke uitkeringen tijdelijke werkloosheid. Het tarief verlaagde meer bepaald van 26,75% naar 15%.
We verwijzen hiervoor naar onze eerdere nieuwsbrief van 31 maart 2021.
 
Deze regeling liep vanaf 1 mei 2020 tot en met 30 juni 2021.
 
Verlenging
 
De toepassing van het verlaagd tarief is ondertussen verlengd tot en met 30 september 2021.
 
Volgende wettelijke uitkeringen tijdelijke werkloosheid blijven dus voorlopig onderworpen aan een verlaagd BV-tarief  van 15%.
Meer bepaald de uitkeringen die:
  • betaald of toegekend worden vanaf 1 juli 2021 tot en met 30 september 2021; en 
  • betrekking hebben op dagen van tijdelijke werkloosheid in diezelfde periode.
 
Opmerking
Voor de extra-wettelijke uitkeringen tijdelijke werkloosheid wijzigt echter niets. Deze blijven een tarief van 26,75% ondergaan. 
 
Let op!
De bedrijfsvoorheffing is een voorafbetaling op de uiteindelijk verschuldigde personenbelasting.
 
In de personenbelasting zijn zowel de wettelijke als extra-wettelijke werkloosheidsuitkeringen onderworpen aan de gewone progressieve tarieven. De werknemer heeft wel recht op een belastingvermindering voor werkloosheidsuitkeringen. Bedraagt het totaal netto gezamenlijk belastbaar jaarinkomen echter meer dan 29.820 EUR (inkomstenjaar 2021), dan valt de belastingvermindering volledig weg.
Bron:
Koninklijk besluit van 20 juni 2021 tot wijziging van de bijlage III van het KB/WIB 92 op het stuk van de wettelijke uitkeringen voor tijdelijke werkloosheid, p. 64585.

Oeps,

Onze excuses, er is iets fout gelopen.

Probeert u het later eens opnieuw.

Was deze informatie nuttig voor u?

Ja Nee

Welke van de volgende beschrijft jouw feedback het best?


Jouw feedback

De versie van de browser die U gebruikt is niet optimaal voor deze website. De meeste functies zullen niet goed werken. De versie die u gebruikt wordt ook niet meer ondersteund door Microsoft en hierdoor loopt u security risico’s. Om de veiligheid en privacy van uw data te kunnen blijven garanderen, raden wij aan om zo snel mogelijk naar Internet Explorer 11 te upgraden of de laatste versie van een andere browser te gebruiken.