Feedback
ella
Zowel tijdelijk werklozen als werklozen met bedrijfstoeslag (SWT) krijgen sinds 1 april 2020 de mogelijkheid om het werk tijdelijk te hervatten in een vitale sector.
Tijdens de periode van werkhervatting behouden zij 75 % van hun werkloosheidsuitkering. We bespraken dit al in een vorige nieuwsbrief.
 
Ter herinnering: onder vitale sectoren verstaat men de land-, tuin- en bosbouw. Betrokkene kan er ofwel rechtstreeks door een werkgever worden tewerkgesteld, ofwel als uitzendkracht.
 
Deze maatregel liep af op 31 augustus 2020.
 
De nood om de tewerkstelling in de vitale sectoren te garanderen, blijft echter ook voor de maanden september en oktober 2020 aanwezig.
 
Daarom verlengt de regering deze maatregel tot 31 oktober 2020. 
Tot die datum kunnen de tijdelijk werkloze en de SWT-er dus het werk tijdelijk hervatten in een vitale sector met behoud van 75% van de werkloosheidsuitkering.
 
Uitzondering voor werkhervatting SWT'er bij ex-werkgever!
De verlenging van deze maatregel is niet voorzien voor de SWT-ers die hervatten in een vitale sector bij hun ex-werkgever. Dit loopt af op 31 augustus 2020.
 
Als een SWT-er dus het werk hervat bij zijn ex-werkgever in een vitale sector, verliest hij na 31 augustus 2020 zijn werkloosheidsuitkering tijdens de werkhervatting.
Bron:
Koninklijk besluit van 13 september2020 tot wijziging van artikel 7 van het koninklijk besluit van 23 april 2020 tot het tijdelijk versoepelen van de voorwaarden waaronder werklozen, al dan niet met bedrijfstoeslag, kunnen worden tewerkgesteld in vitale sectoren en tot het tijdelijk bevriezen van de degressiviteit van de volledige werkloosheidsuitkeringen

Oeps,

Onze excuses, er is iets fout gelopen.

Probeert u het later eens opnieuw.

Was deze informatie nuttig voor u?

Ja Nee

Welke van de volgende beschrijft jouw feedback het best?


Jouw feedback

De versie van de browser die U gebruikt is niet optimaal voor deze website. De meeste functies zullen niet goed werken. De versie die u gebruikt wordt ook niet meer ondersteund door Microsoft en hierdoor loopt u security risico’s. Om de veiligheid en privacy van uw data te kunnen blijven garanderen, raden wij aan om zo snel mogelijk naar Internet Explorer 11 te upgraden of de laatste versie van een andere browser te gebruiken.