Feedback
ella
Sinds begin 2021 hebben werkgevers recht op een relancepremie bij de aanwerving van een Brusselse werkzoekende. De werkzoekende moet in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wonen en bij Actiris ingeschreven zijn.
 
Tot nu toe moest de werkzoekende uiterlijk tegen 31 december 2021 ingeschreven zijn. De Brusselse overheid verlengt nu de uiterste inschrijvingsdatum tot 30 juni 2022.
 
Bovendien krijgt de werkgever voortaan tot 30 september 2022 de tijd om een arbeidsovereenkomst met de werkzoekende te sluiten. De werknemer moet uiterlijk op 1 oktober 2022 in dienst komen.
 
In onze nieuwsbrief van 22 januari 2022 kondigden we de verlenging van deze termijnen al aan. Voor meer informatie over deze maatregel verwijzen we hier dan ook naar.
 
De publicatie van het Brussels besluit in het Belgisch Staatsblad bevestigt de verlengde termijnen.
 
Gevolgen voor de werkgever
Om van de Phoenix-premie te kunnen genieten, beschikken werkgevers over langere termijnen voor de aanwerving van Brusselse werkzoekenden. Ze hebben de tijd tot:
  • 30 september 2022 om een arbeidsovereenkomst met hen te sluiten, en
  • 1 oktober 2022 om hen in dienst te nemen.
 
Bovendien kunnen werkgevers nog iemand aanwerven die zich tot 30 juni 2022 bij Actiris inschrijft.
Bron:
Brussels besluit van 30/12/21 tot uitvoering van het artikel 13 van het Brusselse besluit van 17/12/20 tot invoering van een relancepremie voor de aanwerving van een werkzoekende

Oeps,

Onze excuses, er is iets fout gelopen.

Probeert u het later eens opnieuw.

Was deze informatie nuttig voor u?

Ja Nee

Welke van de volgende beschrijft jouw feedback het best?


Jouw feedback

De versie van de browser die U gebruikt is niet optimaal voor deze website. De meeste functies zullen niet goed werken. De versie die u gebruikt wordt ook niet meer ondersteund door Microsoft en hierdoor loopt u security risico’s. Om de veiligheid en privacy van uw data te kunnen blijven garanderen, raden wij aan om zo snel mogelijk naar Internet Explorer 11 te upgraden of de laatste versie van een andere browser te gebruiken.